neděle 27. září 2009

Jsem to já?



Prolog:

Nečekejte normální povídku typu Edward a Bella se najdou a po roce se za sebe provdají, nic takového.


Bella je velmi nesmělá dívka, která žije se svou ztřeštěnou matkou v Americe, v hlavním městě státu Arizona. Reneé je z ní velmi nešťastná, protože je velmi tichá a nemůže si najít kamarádky ani kluka, je jejím naprostým opakem. Bella chodí na jednu ze zdejších středních škol. Je v rozšířeném vzdělávacím programu, protože je až překvapivě dobrá v biologii a chemii. Někdy se její matka pozastavuje nad tím, po kom je tak chytrá. Podle ní je po nejlepším členovi Swanovic rodiny, po Susan. Prababička Susan chodila na Harward a měla tři doktoráty z chemie a z fyziky, učiněný Einstein, říkal vždy praděda. Určitě ale není po svém otci, notorickém alkoholikovi, který matku opustil, ještě než se Bella narodila. Reneé si však našla jiného muže velmi záhy. Jmenoval se Charlie Swan a bydlel a bydlí ve Forks, v nejdeštivějším městě USA.

Reneé se ze slunečného Pheonixu přestěhovala za ním. Klapalo jim to, ale nebyla zde šťastná. Deštivé počasí vůbec nekorespondovalo s její povahou; toužila po slunci, po zábavě, neměla ráda studené a vlhké prostředí vždy zamračeného Forks. Proto nebylo zbytí a rozešla se s Charliem, když bylo Belle deset let.

Bella věděla, že se Charlie, až na jeho kuchařské umění, o sebe dokáže postarat sám, ale její matka nikoli. Tak se obě odstěhovaly zpátky do prosluněného Pheonixu a začaly od nuly.

Bella se starala o domácnost a o vše, co s ní souvisí, Reneé se naopak uzavřela do sebe, a když zrovna nebyla v práci, objížděla bary a různé putyky po okolí. Domů se vracela pozdě v noci v podnapilém stavu. Většinou ji odvezl nějaký muž, se kterým se tu noc seznámila, a šli si společně užívat do “pokoje lásky.” Bella jí to trpěla a starala se o ni jako o vlastní dítě. Dokonce si našla i brigádu, když Reneé vyhodili z práce, poté co do ní přišla opilá a pokazila, co mohla.

Uplynulo šest měsíců a určitě by to pokračovalo, kdyby Reneé nepotkala Philla. Sice to byl jeden z těch chlápků na jednu noc, byl ale tak dotěrný, že zůstal v domě natrvalo a spolu s Bellou se snažili dát Reneé zase dohromady. Uplynuly tři měsíce a Reneé si našla práci v jednom bistru a začala znovu žít.
Bella za tu dobu fyzicky nezestárla, ale po psychické stránce jí bylo tak dvacet a duševně na tom byla velmi špatně. Po Reneiných zkušenostech se zřekla všech mužů (chlapců) a zařekla se, že nikdy nebude tak pitomá, aby se do někoho někdy zamilovala, nebo s ním dokonce i spala. To však netušila, co se vyklube z Philla...



Žádné komentáře:

Okomentovat